Onze visie, missie en wens is om een wereld te helpen opbouwen waar de mens in harmonie leeft met de natuur en met elkaar. Waarbij we bewust zijn van de positieve kracht van diversiteit. Iedereen is uniek, dus met respect voor eigen ruimte en met inzet van ieders talenten.

Wereldwijd

Door de boeken wordt een beeld geschetst van hoe een gezonde, positieve beschaving er uit kan zien. Waarin liefde voor het leven op aarde centraal staat. Scheppende beelden als begin van een hoopvolle toekomst. De boeken van Vladimir Megre zijn vertaald in meer dan 20 talen. Miljoenen mensen zijn geïnspireerd om de kracht van hun dromen liefdevol in te zetten. Zo zijn er al zo’n 1000 nederzettingen in wording. Hier bouwen diverse families zelfvoorzienend een bestaan op. Plekken waar de natuur in al haar verscheidenheid volop ruimte krijgt.

 

Natuur-ondersteunend samenleven

Ook de pioniers van Deelschelanden halen hier hun initiatiefkracht en doorzettingsvermogen vandaan. Met het geduld om al jaren vrijwillig te investeren in tijd, geld en arbeidskracht. Vertrouwend dat deze vorm van leven ook in Nederland een weg vindt. Op stukken land waar vooruitstrevende gemeenten graag ruimte maken voor deze vorm van samenleven.

 

Noodzaak nieuwe woonvormen en energievoorzieningen

Sommige gemeenten in Nederland honoreren al initiatieven op gebied van ecologisch leven: voedselbos, perma-cultuur en een grotere biodiversiteit. Ook worden stappen gezet richting duurzamer wonen in bijvoorbeeld tiny houses. Er wordt ingezien dat een andere koers noodzakelijk is. Al was het maar om onze toekomstige energievoorziening veilig te stellen.

Uniek

Dit Anastasia project is op dit moment nog uniek in Nederland. De provincie Drenthe neemt hierin het voortouw. Het project zal voor nu uitgroeien tot maximaal twaalf percelen, volledig aangepast aan het plaatselijk landschap.

 

WAT BETEKENT DIT PRAKTISCH?

Bebouwing

We streven een leefstijl na in harmonie met de natuur, geïnspireerd door de toekomstdromen van Anastasia, verwoord door Vladimir Megre. Een familie in diverse generaties bewoont een stuk land van circa 1 hectare, waarop zij een eenvoudige ambachtelijke woning, schuur en gastenverblijf bouwen. Van materialen die de natuur zo min mogelijk belasten. Voor het dagelijks leven maken we gebruik van natuurlijke energiebronnen als zonne-, water- en windenergie, liefst energie-neutraal.

 

Kringloopprincipe

Daar waar dat mogelijk is, gebruiken we kringloopprincipes zonder centrale voorzieningen als gas, water, elektriciteit of riolering. De bewoners streven er naar om zelfvoorzienend in hun voedsel te zijn.

Beplanting

Landscheidingen zullen zoveel mogelijk levende erfscheidingen zijn door boom- en struikbeplanting. Op ieder domein komt een vijver van minimaal 200 m2 voor o.a. de watervoorziening. Een derde tot de helft van de oppervlakte van het landgoed zal tot voedselbos gemaakt worden. Dit voor reiniging van de lucht en verrijking van de zuurstof. Iedere familie verzorgt op zijn land (op biologische grondslag) aanplant van fruitbomen, groenten en graan voor eigen consumptie. Bij overvloed wordt dit centraal of buiten de gemeenschap aangeboden.  

Dieren

Verder is iedere familie vrij op het eigen domein een paar dieren te houden die de mens behulpzaam kunnen zijn. Altijd in harmonie met de natuur en de gemeenschap, niet meer dan voor eigen gebruik wenselijk is.

Gemeenschappelijk

Er is een centrale gemeenschapsruimte. Aanleg en onderhoud van de gezamenlijke en openbare wegen worden gemeenschappelijk gedaan. Een Anastasia gemeenschap heeft geen geloofsgebouwen. Het leven in de natuur in al z’n facetten is waar het om gaat.

Behoud gedachtengoed

Iedere familie die is uitgenodigd om een stuk grond te bewonen, verkrijgt daarmee dat land als niet vrij-verkoopbaar eigendom. Wel is er het onvervreemdbare recht het landgoed te overerven aan zijn/haar volgende generatie. Bij gebrek aan opvolging door de volgende generatie wordt het domein via de stichting doorverkocht aan een volgende familie die al langer meedraait als vrijwilliger. Zo krijgen zij de kans om hun idealen te verwezenlijken en blijft Anastasia’s gedachtegoed behouden.

Zie verder  http://www.schildpadboeken.nl